Радев: Дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка

Управляващите да покажат, че мислят за гражданите, заяви президентът

12.09.2020 | 21:30 Редактор: Ралица Братанова

Времето за диалог изтече, трябваше управляващите да покажат, че мислят за гражданите, заяви президентът Румен Радев от Трявна, където посети традиционните Славейкови празници.

По думите му властта е трябвало да води регулярен диалог с гражданите, а не "да ги залива с пропаганда за небивали успехи“.

"Не приемам тази опорка, която цели да представи кризата като конфликт между президент и премиер. Това не е конфликт между две личности и сблъсък между две институции, това е сблъсък на народа с мафиотизираното управление", заяви Радев.

Според президента единственият изход от политическата криза е оставка и то веднага.

По думите на Радев дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка, с честни избори и с ново доверие, за да е ясно занапред как ще се работи.

Румен Радев изрази готовност да седне на една маса с политически партии и с общественици, за да се обсъди бъдещето на България, но това категорично трябва да стане след подаване на оставка на правителството.

"Това упорство в момента тласка България към безизходица. Нека когато се подаде оставка, когато се готвим за честни избори, а ще бъдат взети всички мерки те да са честни, тогава всяка партия, всяко движение да заяви около какви принципи ще се обединяваме в интерес на хората", заяви президентът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


3
1 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 3 години
Трябва ни кардинална промяна, което означава изцяло подмяна и преструктуриране на всяко ниво. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 0
Го4о
преди 3 години
Българите нямат доверие на този компрометиран "президент" да прави избори, защото е подставено лице на руския генерал Решетников! Оставка и да ни освободи от присъствието си. Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 0
Лука Брази
преди 3 години
ДА , РАДЕФФ , ПРАВ СИ ....ОЩЕ УТРЕ ПОДАВАЙ ОСТАВКА ... Сигнализирай за неуместен коментар