Членовете на БСП избират новия си лидер (Обновена)

Четирима са кандидатите, които останаха в състезанието

12.09.2020 | 12:30 Редактор: Ралица Братанова

Членовете на БСП избират днес председател на партията. Имащите право на глас са около 80 хиляди души. Това е първият в историята на БСП пряк избор на лидер.

Четирима са кандидатите, които останаха в състезанието - досегашният лидер Корнелия Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев, депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков. Преди два дни Георги Тодоров е подал декларация за отказ от надпреварата и регистрацията му е заличена.

Избирателите ще бъдат предупреждавани в избирателната секция, че гласът им за Тодоров ще бъде отчетен като недействителен.

Корнелия Нинова упражни своето право на глас за лидер на БСП.

"Всички социалисти - гласувайте спокойно и мъдро. Днес всеки глас е важен, от вашия глас зависи съдбата на БСП и бъдещето на България. Аз гласувах точно за това. Мнението на всеки да бъде значимо. Всеки да решава за своето бъдеще. За пръв път правим такъв избор, исторически и призовавам за висока активност, смело и мъдро гласуване. Аз самата също така гласувам да сложим край на порочния модел на управление на България", коментира Нинова.

Кирил Добрев, който е другият основен кандидат за лидер на левицата, освен Корнелия Нинова също даде своя глас.

"Гласувах за този, който може да направи БСП отново победител. Така, че хиляди, милиони да се гордеят с нея“, допълни той.

По данни от Общинските избирателни комисии, към 15 часа, на прекия избор на председател на БСП са гласували 45 435 социалисти при 56,1% избирателна активност.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК