Глас от СДС: Лесно е да се готвиш за избори, когато протестират на улицата

Некомпетентността е по-големият проблем у нас, отколкото корупцията, каза Пламен Юруков

11.09.2020 | 21:30 Редактор: Искра Ангелова

Енергията на протеста и ходовете на властта - кой губи и кой печели от политическата криза? 

"Винаги има хора, които не харесват тези, които управляват. Преди имаше хора, които не харесваха тези политици, които протестират. Говорим за 2013 г. Разликата между протестите и сега е, че Мая Манолова и другите от БСП не можеха да стъпят на площада. В момента е обратното, нормално е да има такъв брой хора", каза бившият лидер на СДС Пламен Юруков за "Денят ON AIR".

Според него не е трудно да се управляваш и да се готвиш за избори, когато има протести на улицата.

"Нямам информация дали има поток на пари в протеста. Дори нямам информация кого можем да наречем "мафия" и кой я представлява. Много общи думи, които ако нямаме преценка и точен анализ - може да ни доведат до грешни решения. За това, което се случва на улицата, не бива да се правят прибързани изводи", допълни Юруков пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че в Европа се протестира много повече, отколкото у нас.

"Знаем какво се случваше във Франция с жълтите жилетки, а в Швейцария много често фермерите вадят тракторите по пътя, така че това е един елемент от демокрацията. Едва ли сериозен политик и сериозен анализатор би си направил извод само от протестите", категоричен е бившият лидер на СДС.

На въпрос дали Европа продължава да подкрепя премиера Борисов, той отговори, че тя не подкрепя никого.

"Некомпетентността е по-големият проблем в България, отколкото корупцията. Най-лесният начин да се пребори корупцията е чрез системен подход. Тоест да няма достъп между бизнеса и чиновниците", допълни Пламен Юруков.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Л.Иванов
преди 3 години
Вие кои бяхте? Някой спомня ли си за вас? Сигнализирай за неуместен коментар