Масово преминаване на камиони руши настилки и напуква къщи в с. Добротица

Легналите полицаи и знаците за ограничена скорост, също не дават резултат

13.09.2020 | 15:10 Редактор: Виктория Гетова

Жители на силистренското село Добротица недоволстват от преминаването на тежкотоварни автомобили през населеното място. От вибрациите, предизвикани от камионите, се руши пътната настилка и се напукват къщите на хората.

"Робство, от което искаме да се отървем, защото няма сезон, през който да не минават. И когато се разминат два все едно има леко земетресение", разказват жителите на селото.

Сред най-пострадалите е къщата на Мария Дойчева.

"Непрекъснато от шума, от тресенето излизат тези пукнатини, замажем ги, после пак излизат. Просто пръста да си пъхнеш там", обяснява Мария.

Взетите мерки от общинския център също не дали резултат.

"Миналата година от община Ситово предприеха изграждане на две пътеки – легнали полицаи, които да ограничат скоростта на тировете. Има също и знаци, поставени за ограничение на скоростта, но тировете не се съобразяват нито със знаците, нито с легналите полицаи", коментира кметът на с. Добротица Искра Георгиева.

От тежестта на камионите се уврежда не само асфалта по главната улица, но водопроводът под нея. Решението на проблема е изграждането на обходен път. Местните обаче са загубили надежда, че това може скоро да се случи.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК