Отвориха "Илинден – Ексохи", но превозвачите обмислят дела

Забраната за преминаване на камиони падна в полунощ

08.09.2020 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

След тежки преговори и серия от протести, Гърция най-сетне отвори граничен пункт "Илинден – Ексохи" за превозвачи на стоки. От днес през пункта се пропускат камиони, като в превозното средство трябва да има само по един водач.

Забраната за преминаване на камиони през граничен пункт "Илинден – Ексохи" падна в полунощ. От около два месеца , откакто Гърция затвори пункта заради коронавируса, шофьорите преминават през "Кулата". Този маршрут обаче е по-дълъг и неудобен. 

По информация на Външното ни министерство, водачите трябва да попълнят Формуляр за локализиране на пътници, който трябва да бъде подаден най-малко 24 часа преди влизането в страната. Изискване има и за отрицателен тест за Ковид-19. Днес обаче режимът беше облекчен и камионите преминават без формуляр, а превозвачите обмислят да търсят правата си в съда. 

От Министерството на външните работи в България отново заявиха, че подкрепят исканията на нашите превозвачи за свободно преминаване на хора и стоки, и ги определиха като справедливи.

Вижте повече в репортажа. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Много странни реакции... Сигнализирай за неуместен коментар