Ще се радваме на слънчев ден с високи температури

Максималните градуси ще са от 30 до 35 

08.09.2020 | 07:27 Редактор: Тодор Петров

Днес минималните температури ще са от 14 до 19 градуса, по морския бряг - до 20-21. Денят ще бъде слънчев, с развитие на купести облаци над планините. Следобед над западните райони ще се заоблачи, но валежи не се очакват. 

Над Добруджа ще бъде слънчево. В района на Шумен дневните температури ще достигат до 30 градуса. Максималните температури ще са от 30 до 35 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

По Черноморието преди обед ще има разкъсана облачност. Следобед облаците ще се увеличават, повече по южното крайбрежие. Вятърът ще бъде от изток, по южното крайбрежие - от североизток. Максималните температури на въздуха ще са 29-30 градуса. 

Над планините ще се развива купеста облачност. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде слаб от северозапад, в ниските части - от североизток. Максимални температури на 250 0м височина ще достигат около 13-14 градуса, а на 1500 м - до 19-20. 

В сряда, четвъртък и петък ще има краткотрайни сутрешни мъгли и слънце през деня над цялата страна. В събота и неделя ще има облаци над западните части и по Черноморието, като в неделя има възможност за превалявания по Южното Черноморие.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК