Цветя и венци пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг

Председателката на парламента Цвета Караянчева също поздрави българите

06.09.2020 | 13:47 Редактор: Искра Ангелова

България чества 135 години от Съединението - историческата крачка към осъществяване на възрожденския идеал - обединението на всички българи в една държава. 

Чествания днес бележат празника в цялата страна.

В Пловдив те започнаха от сутринта, а традиционна заря на площад "Съединение" в Пловдив ще е довечера. Там ще говори и президентът Румен Радев.

Честванията за столицата започнаха около 11:00 ч. Въпреки че нямаше официална церемония, десетки граждани почетоха празника с цветя и венци пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг.

"Съединението е най-важното за България, особено в днешно време. За съжаление, сме свидетели на разединение. Това е много тъжно", каза гражданка на София.

Председателката на парламента Цвета Караянчева също поздрави българите и написа: "Това е един от малкото моменти в нашата история, когато българският народ се явява единен. Това е един от малкото моменти, когато българинът е дръзнал категорично да отхвърли чуждия диктат и да поеме сам в собствените си ръце съдбата на Отечеството."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да, ама вместо да го отбелязваме по адекватен, това е просто повод да се вдигнат и да отидат на море повечето хора. Просто почивен ден, а не празник. Тъжно( Сигнализирай за неуместен коментар