Росен Плевнелиев: Радев нарушава законите ежедневно

"Държавният глава не може да иска оставката на премиера и на НС", заяви той

05.09.2020 | 21:25 Редактор: Искра Ангелова

"Има един единствен изход, който е честен към обикновения гражданин, той е редовни избори, а не извънредни. Ако тръгнем към извънредни, каквото е желанието на немалко от действащите български политици, то тогава политическите партии със сигурност ще се замерват с компромати. Единствено редовни избори, които са след няколко месеца, ще накарат всички в тази държава, да се държат нормално", заяви Росен Плевнелиев за "Опорни хора".

Според него протестите у нас са начин на някои политици да правят избори.

"Днешните протести са многопластови. Там има много сценаристи и сценарии. На сегашния протест има политици, които имат огромна изгода от извънредни избори, защото само тогава те ще спечелят. На редовни избори няма да имат шанс. Има политици, които са заложили всичко на една карта. В тази категория е президентът Радев, но не само той. Има и олигарси, които за първи път бяха ударени от прокуратурата и водят война", допълни президентът (2012 - 2017 г.) пред Bulgaria ON AIR.

Плевнелиев смята, че няма предпоставки за успех на протестите.

"Проблемът е, че тези протести са символ на двойни стандарти. От една страна хората протестират и казват "Искаме върховенство на правото, аз съм съгласен, подкрепям ги, но защо тогава организаторите на протеста не правят нищо поне протестът да върви законно. Защо не искаме оставката на президента Радев, който всеки ден пред очите на нацията взривява Конституцията и не спазва законите. Той нарушава законите ежедневно", категоричен е Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че държавният глава не може да иска оставката на премиера и на Народното събрание, и на главния прокурор. Президентът (2012 - 2017 г.) припомни, че това е забранено на Радев по Конституция.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
2 rate up comment rate down comment 4
РЕАЛИСТ
преди 2 години
ТОЗИ РОСКО БЕШЕ НАЙ СМЕШНИЯТ ,ЖАЛЪК И СМОТЪН ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ.НЕГОВОТО МНЕНИЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 6
анонимен
преди 2 години
Сега имаме президент. Предишните двама бяха предатели и двуличници... Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 6
Деков
преди 2 години
Този индивид,ще бъде запомнен с неистовата си злост и отчаена омраза към президента на България Р.Радев.Толкова дълбока низост е това,че не си струва да си хабя клавишите. Сигнализирай за неуместен коментар