Глас от ГЕРБ: Радев иска да раздели хората и да всее страх

"Той призовава към бунт, протестите", каза Евгения Алексиева

03.09.2020 | 22:23 Редактор: Искра Ангелова

След среднощните сблъсъци - ГЕРБ слага край на дебата за оставка и нов кабинет, а според управляващата партия политическата вина за случилото се е на  протестите е на президента Румен Радев.

"Президентът Радев никога няма да бъде съгласен с това, което предлага партия ГЕРБ. В крайна сметка ние внесохме нашата за промяната в Изборния кодекс за машинното гласуване, а не БСП. Прозрачност има, защото ние позволяваме на всеки български избирател да може да гласува както той иска - дали машинно или по традиционния начин", каза депутатът от ГЕРБ Евгения Алексиева за "Денят ON AIR.

Според нея в словото си, което даде по-рано, Румен Радев е обвинил правителството и управляващата коалиция в неща, които не са верни.

"Това е човек, който всячески иска да раздели хората, да всее страх. Той призовава към бунт, протестите. Политическата отговорност трябва той да я понесе. С този вдигнат юмрук и с това говорене, което не отива на нито един политик, камо ли на президент, който трябва да бъде обединител на нацията", добави Алексиева пред Bulgaria ON AIR.

Тя смята, че организаторите на протеста са позволили на протестиращите да направят вандалщините срещу полицаите. 

"Това беше ескалация, която по никакъв начин не трябва да бъде толерирана", категорична е депутатът от ГЕРБ.

"Винаги може да се говори за оставка и г-н Борисов, и нашето управление го е показало, защото ГЕРБ е подавал оставка. Но ние в този момент, заедно с нашите коалиционни партньори, да покажем, че това нещо не може да се случва в България. Има избори, има закони. В крайна сметка избиралите са ни изпратили там - над 1 млн. гласоподаватели", допълни Евгения Алексиева.

Тя категорично подчерта, че не може столицата да е толкова дни под блокада, както и да се нападат майки с техните деца.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК