Парламентът избра Десислава Ахладова за министър на правосъдието

Владее английски език и руски език

03.09.2020 | 14:38 Редактор: Юлия Христова

Парламентът избра Десислава Ахладова за министър на правосъдието.

Ахладова поема правосъдното ведомство след като Данаил Кирилов се оттегли. Мотиви за напускането му все още не са обявени. Кирилов си тръгна в момент, когато управляващите подготвят промени именно в основния закон на държавата.

Ахладова е родена през 1974 г.  Придобива магистърска степен "Право" в Югозападен университет "Неофит Рилски" Благоевград.

От 22.05.2017 г. е административен ръководител на Административен съд – Перник, избрана с  решение на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет на 18.10.2016 г.

От 2014 г. до 22.05.2017 г. е председател на Районен съд - Перник. От  2004 г. до 2014 г. е заместник-административен ръководител на Районен съд-Перник. В периода 2000 г. - 2004 г.  е районен съдия в Районен съд - Перник, година преди това е младши съдия  в  Окръжен съд-Перник.

Участвала е в редица семинари и обучения, свързани с европейското и гражданското право. Владее английски език и руски език.

В следващите седем месеца Ахладова ще работи върху електронното правосъдие.

"В системата на съдебната власт беше много важно да бъде въведено електронно правосъдие. И това ще бъде за мен приоритетите в съдебната власт", коментира тя.

Още в първия си работен ден новият правосъден министър побърза да обяви откъде и как е купила жилището си, в което живее.

Данаил Кирилов ще се върне в Народното Събрание като депутат. Така музикантът Калин Вельов ще се наложи да напусне пленарната зала.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Айде пак жена... щото сме послушни и се управляваме лесно. Сигнализирай за неуместен коментар