ГЕРБ: Няма да подадем оставка, Радев носи политическата отговорност

"Ако не са полицаите, няма кой да ви спаси от любовта на народа", каза Александър Симов

03.09.2020 | 14:10 Редактор: Ивет Арабова

След среднощните сблъсъци - ГЕРБ слага край на дебата за оставка и нов кабинет. Левицата поиска премиерът да дойде в парламента и да обясни действията на полицията. 

Днешният пленарен ден започна с декларации, отнасящи се към 56-ата вечер на антиправителствени протести. От БСП първо обявиха, че няма да се регистрират в зала. Всички партии бяха категорични и се обявиха против агресията.

"127 подписа, събрани за Конституция - предполагаше се, че това ще успокои хората, а това се оказа капката с бензин. Ако не са полицаите, няма кой да ви спаси от народната любов", каза в парламента депутатът от БСП Александър Симов.

"След вчерашните протести няма да дадем оставка, спираме този дебат! Защото това означава, че всеки може да свали правителството, ако е от криминалния свят", категоричен бе депутатът Тома Биков.

Според ГЕРБ политическата вина за случилото се е на президента Румен Радев.

"Президентът носи политическата отговорност за това, което се случи вчера. Организаторите носят техническата отговорност за криминалния контингент", заяви Биков.

"В тази война жертва е единството на обществото. Важно е кой ще тръгне по пътя на нормализацията", коментира съпредседателят на групата на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Повече от 2 часа продължиха дебатите по промените в избирателния кодекс. В крайна сметка, депутатите дадоха "зелена" светлина на предложението на ГЕРБ, а това на ДПС - не. Предстои по-късно да бъде гласувана и оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка(Aрхив): Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 4
abc
преди 3 години
абе тва да не ви е детска градина бе,няма да подадели оставка...*** мръсни Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
ще ви се Радев да я носи...аз пък мислех, че Костов е виновен Сигнализирай за неуместен коментар