Полицаи свалиха шлемовете си пред многохилядния протест (+Галерия)

Шестима са хоспитализирани, задържаните са 35

02.09.2020 | 18:50 Редактор: Тодор Петров

Продължава протестът в Триъгълника на властта. Броят на протестиращите отново се увеличава, след като в следобедните часове напрежението спадна, донякъде и заради високите температури в центъра на София. А част от полицаите на входа на бившия Партиен дом свалиха своите шлемове и щитове. Тези от тях на първа линия сложиха жилетки "Антиконфликт". Униформените получиха български знамена и цветя от протестиращите.

Иначе, все повече хора прииждат в 56-ия ден на протести, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. През целия ден на жълтите павета има хора, а протестиращите заявиха категорични, че ще няма да мръднат от местата си, докато не получат исканите от тях оставки.

Междувременно стана ясно, че 45 души са прегледани в болница, шестима са хоспитализирани, а 35 души са арестувани. Според полицията сблъсъците са започнати от провокатори, които са били на първа линия. И полиция, и демонстранти са използвали лютив спрей. 8 линейки са в готовност оказват помощ на пострадали при евентуални нови стълкновения.

Част от протестиращите от партия Възраждане" се събраха пред сградата на СДВР, тъй като лидерът им Костадин Костадинов е сред задържаните. Жандармеристи пазят входа на сградата, а към момента няма напрежение. Адвокатът на Костадинов обясни, че той е задържан за следствие, което се води във Варна. Бил е задържан по разпореждане на следствието в морската ни столица.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Хич не им е лесно на полицаите...хем да са граждани хем да са служители на страната... Сигнализирай за неуместен коментар