45 души в болници след сблъсъците, шестима са хоспитализирани

Това обяви на извънреден брифинг д-р Данчо Пенчев от РЗИ-София

02.09.2020 | 16:08 Редактор: Георги Камарашев

45 души са минали през лечебни заведения. От тях 6 са хоспитализирани - двама цивилни и двама полицаи. Това заяви на извънреден брифинг д-р Данчо Пенчев от РЗИ-София. 

"В Първа многопрофилна болница има двама прегледани с химически изгаряния по лицето - един полицай и един оператор, който е хоспитализиран. В ИСУЛ са преминали 22-ма души, сред които има един полицай. 18 са преминали през очен спешен кабинет, сред които и един репортер. Във ВМА е докарано едно лице от протеста, напръскано със спрей. В МВР болница 12 човека са преминали общо. Шестима са обгазени, шестима са с различни травми. Четирима от тези шестима са хоспитализирани", съобщи д-р Пенчев.

"В "Пирогов" са преминали общо 8 човека. Жена с контузия на лакът, мъж с травма на главата, мъж, който си е бил инсулин и е изпаднал в хипогликимия, мъж с алергичен конюнктивит, вследствие от напръскването със спрей, и мъж, който обяснява, че е бит и обгазен. Трима полицаи с изгаряне на роговицата - всички са освободени. В "Александровска болница" и Окръжна болница няма хоспитализирани", допълни той.

Седем линейки са се отзовали на подадените сигнали за пострадали. От спешна помощ съобщиха - сред тези сигнали е имало и много фалшиви..

Данните на медици са към 14:00 ч.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК