Септември започва с горещо време, но ще се заоблачава

Валежи в Западна България, слънчево време в източната половина на страната

01.09.2020 | 07:20 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще са от 16 до 21 градуса, по морския бряг - до 20-21. През деня от запад облаците ще се увеличават. Над планините ще се развива купеста облачност. Късно следобед и през нощта в района на Видин ще превали. Максималните температури ще са от 31 до 37 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Според нейната прогноза, по Черноморието след сутрешните мъгли облаците ще се разкъсат. Вятърът ще бъде от североизток до 7 м/с, по южното крайбрежие до 5 м/с. Максималните температури на въздуха ще са от 29 до 32 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие до 27-28 градуса по южното.

Над планините ще се развива купеста облачност, значителна следобед над Западна Стара планина, Рила и Пирин, но без валежи. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен до свеж от югоизток до 10 м/с, в ниските части - до 5 м/с. 

В сряда, четвъртък и петък на запад валежите ще бъдат често явление, а на изток ще бъде слънчево. В събота и неделя следобед ще превалява над цялата страна, включително и по Черноморието, като валежите ще бъдат повече в централните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК