Нисък брой новозаразени, но 8 починали вследствие на Ковид-19

Общо 726 пациенти с коронавирус остават в болница

31.08.2020 | 06:49 Редактор: Тодор Петров

Значително по-малко са заразените за последното денонощие с коронавирус, но и при по-малко направени тестове. Новите случаи са 26 при изследвани 1470 проби. 

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Благоевград - 4; Варна - 3; Добрич - 1; Кюстендил - 2; Пазарджик - 4; Пловдив - 1; Разград - 1; Смолян - 5; София град - 5.

Според тях за последните 24 часа у нас са починали 8 души, а успелите да се преборят с инфекцията са 60. Общо 726 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 63-ма са в интензивни отделения. 

Починали са мъж на 62 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 71 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 63 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване, мъж на 56 г. с диабет и сърдечно заболяване, жена на 63 г. с хронично неврологично и хронично белодробно заболяване, мъж на 81 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване, мъж на 74 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване и жена на 73 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване.

На този фон се увеличават случаите на заразени в социалния дом в пловдивското село Джурково. 21 вече са положителните проби там, като пет от тях са на хора от персонала. Прокуратурата се зае със случая, проверка ще установи първоизточника на заразата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК