Жителите на кв. "Гевгелийски" са без вода от месеци

В столичния район се извършва ремонт на подземни тръби

28.08.2020 | 21:43 Редактор: Виктория Гетова

Жителите на столичния квартал "Гевгелийски" твърдят, че са без вода от месеци, заради ремонт на подземни тръби. От общината уверяват, че дейностите се изпълняват в първоначално обявения срок и до есента ремонтът ще приключи. Жителите на квартала обаче са недоволни от разкопаните улици.

Улиците са прокопани, а жителите са затруднени от ремонтите дейности.

"Трудно е, няма, те и колите спират по тротоарите и минавам си по улицата и колите ме изчакват. Еми ще чакаме дано по-бързо стане", разказва Ралица, за която криволиченето с детската количка между изкопите също е предизвикателство.

"Създава неудобство и освен с топлата вода, не можем да се приберем и до къщите си в квартала", обясни друг жител на квартала.

"Това са толкова стари тръби, не случайно улиците не се правеха, защото знаете, всеки първо си сменя тръбите в банята и след това си слага новите плочки. Мен, ако ме питате като районен кмет искам утре да се асфалтира всичко и да сме готови", коментира районния кмет на "Илинден" Иван Божилов и допълни, че до края на октомври ремонтът трябва да е приключил.

"Всичко върви дори преди срока. Столичната община също е оказала съдействие за ремонта. Очаква се до понеделник да бъде пусната топлата вода в последните два блока, а през есента улиците и тротоарите да бъдат изцяло завършени", каза още той.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК