fallback

Ексхумираха тялото на 19-годишния абитуриент от Велико Търново

Според близките на младежа той е починал заради прилагано експериментално лечение

27.08.2020 | 19:54 Автор: Георги Камарашев

Ексхумираха тялото на 19-годишния абитуриент от Велико Търново, който почина с диагноза Ковид-19. Христо Денев постъпи в болница "Стефан Черкезов" в града на 12 юли, а на 31 същия месец губи битката за живот. 

Според близките на младежа той е починал заради прилагано експериментално лечение, довело до усложенения в състоянието му. Освен в серия от грешки от страна на болницата, бащата на Христо обвинява здравното заведение и в жестоко отношение и мизерни условия.

"Не ни казваха дори наименованията на антибиотиците, на терапията. Беше ни казано, че ние не разбираме от медицински термини и това не ни касае. Просто да седим и да чакаме, и да се нформираме", обясни бащата на загиналото момче.

По думите му до трагичния инцидент се стигнало след като лекарите дали на младежа неразрешено лекарство.

"Оказа се, че му е прилагано едно лекарство "Роактемра", което на запад е известно като "Актемра", което е на фаза 3 от клиничните изследвания, т.е то няма разрешение за употреба при лечение на коронавирус", допълни той.

Експертизата на тялото на младежа е по разпореждане на Софийската градска прокуратура, която осъществява надзор над случая. От болницата отказват коментар до приключване на разследването. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback