След инцидента край Своге имало загриженост от стопанина на пътя

След подмяната на настилката в участъка в продължение на 1 година не е имало нито един инцидент, заяви Христо Радков

25.08.2020 | 21:35 Редактор: Ралица Братанова

Днес се навършват 2 години от тежката катастрофа с автобус край Своге. Трагедията отне живота на 20 души, 13 от които загинаха на място. 10 души бяха ранени при инцидента.

"Статистиката, която гледаме е, че преди инцидента преди 2 години в този участък почти всеки месец настъпваше тежък инцидент. След като беше подменена само настилката, за една година нямаше нито един", заяви председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков в "Денят ON AIR".

По думите му ако погледнем фактите, излиза, че само настилката е била виновна. 

"След този инцидент има засилване на загриженост от страна на стопанина на пътя и може би диалог, но с магическа пръчка не можем да оправим пътищата" коментира Радков.

По думите му трябва да се създаде стратегия, която да е свързана с възможностите ни за ремонт.

"Трябва приоритетно да се направи план с кои участъци да се започне. Обикновено това са такива с концентрация на ПТП", обясни Радков пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Българското обединение на шофьорите добави още, че според статистиката на "Пътна полиция" за инцидентите у нас в 96% от случаите вина има водачът, но според него най-голям принос има собственикът на пътя.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК