Превозвачи на протест, търпят загуби заради затворения пункт "Илинден"

Фирми от района трябва да обикалят през "Кулата", което удължава пътя с до 350 км

20.08.2020 | 13:45 Редактор: Ивет Арабова

Превозвачи протестираха на граничен пункт "Илинден - Ексохи". Поводът - той продължава да бъде затворен и така най-прекият им път до Гърция не функционира. 

Транспортните фирми от района търпят загуби, тъй като преминаването през единствения работещ пункт "Кулата“ им удължава пътя с от 80 до 350 км. 

В момента товарите, които трябва да пристигат към Гърция и то от района на Драма или Кавала, трябва да преминат през "Кулата", после през Симитли и да дойдат в Гоце Делчев. Загуби търпят не само превозвачите, но и земеделските стопани, които пътуват за части ежедневно до съседна Драма. И те настояват българските власти да реагират. 

Срокът на ограничението за тежкотоварни автомобили на пункт “Илинден - Ексохи“ първоначално бе до 3 август, след което бе удължаван два пъти - до 15 и до 31 август. Протестиращите са категорични , че затварянето на пункта не е с цел ограничаване на заразата от коронавирус. Протестиращите поискаха отговори от граничните полицаи, но такива не им бяха дадени, защото не са упълномощени.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Не разбрах защо е затворен пункта, кой го е затворил? Сигнализирай за неуместен коментар