Спират движението на всички автомобили през "Илинден"-"Ексохи"

В Гърция влизането за туристи е възможно само през "Кулата" с отрицателен PCR тест

21.07.2020 | 16:09 Редактор: Ивет Арабова
Спират движението на всички автомобили през

В Главна дирекция "Гранична полиция" е получена информация от гръцките гранични власти, че от 00:00 ч. на 22.07.2020 г. през гръцкия пункт "Ексохи", съпределен на българския "Илинден", няма да се пропускат в двете посоки пътуващи, независимо от тяхното гражданство, както и всички видове превозни средства, включително и товарни автомобили. Забраната ще важи до 03.08.2020 г. Това съобщиха от "Гранична полиция".
 
От 00.00 ч. на 22.7.2020 г. до 04.08.2020 г. се разрешава влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни) през сухопътната граница с България единствено през ГКПП "Кулата"-"Промахон" и през ГКПП "Маказа"-"Нимфеа". Пътуванията се доказват със съответните документи. 

Влизането в Гърция на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

Тази вечер в Главна дирекция "Гранична полиция" е получена информация, че от 00:00 ч. на 22.07.2020 г. през  ГКПП "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти няма да пропускат в двете посоки всички видове превозни средства, включително и товарни автомобили. Забраната ще важи до 04.08.2020 г.  Товарни автомобили ще могат да преминават само на ГКПП "Кулата" – "Промахон", а на ГКПП "Маказа"- "Нимфея" – лекотоварни автомобили до 3,5 тона.

До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес https://travel.gov.gr  Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК