Компенсират туристическия бранш у нас с 10 млн. лева

Бързата реклама в социалните мрежи може да ни донесе бърз поток от туристи, заяви Николова

20.08.2020 | 12:59 Редактор: Юлия Христова
Компенсират туристическия бранш у нас с 10 млн. лева

Българският туристически бранш по прогнози се нуждае от около 160 млн. лева за покриване на загуби, причинени от пандемията, като осигурената стартова сума за компенсации към момента е над 10 млн. лева. Това обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, според която този бюджет ще подпомогне около 1000 фирми в сектора.

Тя уточни, че мярката, която се коментира за сектора 80/20, все още не е внесена за обсъждане в Тристранния съвет.

Николова има забележки по отношение на рекламната кампания на Министерството на туризма, каза тя, визирайки работата на предшественичката си – Николина Ангелкова.

"Смятам, че бързата реклама в социалните мрежи може да ни донесе бърз поток от туристи“, каза тя и допълни, че разчита на българските туристи и през зимния сезон. По думите й бюджетът за реклама в социалните мрежи е достатъчен – около половин милион лева.

Вицепремиерът отбеляза, че от страните на Балканите България е с най-ниска заболеваемост от коронавирус, което ни прави безопасна дестинация. Ето защо ще бъдат рекламирани слабо известни места в България, като най-лесно това става през социалните мрежи, пише investor.bg.

"Не можем да кажем, че летният сезон е успешен, но имаме успех в някои от курортите по Южното Черноморие, имаме и спад на места по Северното Черноморие.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК