Идват валежи и захлаждане, по-топло и слънчево - в петък

През уикенда живакът ще скочи до 38 градуса

19.08.2020 | 07:33 Редактор: Ивет Арабова

Очакват ни превалявания и захлаждане. Силни гръмотевични бури основно в Северна Македония и в Гърция, а у нас по-слаби - в района на Видин и в югозападните райони. Денят ще започне с облаци на запад и слънце на изток. От запад бързо ще се заоблачи, преди обед ще има превалявания над Западна България. 

Следобед валежите ще достигнат централните райони. Интензивни валежи са възможни следобед над Рила, Пирин и над Родопите. През нощта срещу четвъртък  ще вали и по Черноморието. Максималните температури - от 26 до 33 градуса. Температурите по морския бряг ще бъдат до 29 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В четвъртък ще бъде ветровито с разкъсани облаци, превалявания в центрaлните и над източните райони, с температури в населените места до 29-31 градуса. 

В петък ще бъде слънчево и постепенно ще се затопля. В събота и в неделя ни очакват летни жеги с температури от 34 до 38 градуса. В понеделник бързо ще преминат дъждовни облаци, като ще превали и по Северното Черноморие. Във вторник ще бъде отново предимно слънчево със следобедни валежи в планините. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК