Протестиращите в София смениха тактиката

Продължава блокадата на възлови кръстовища в столицата

17.08.2020 | 13:32 Редактор: Тодор Петров

Протестиращи блокираха за кратко тази сутрин входа на Министерството на правосъдието. Те настояваха за среща с ресорния министър Данаил Кирилов. 

Новата акция идва в синхрон с вече заявеното намерение да се промени тактиката на протеста и да се премине към персонални блокади и затварянето на институции. 

В 8 часа демонстрантите се отзоваха пред министерството, за да искат среща с правосъдния министър Данаил Кирилов. Охраната обаче не допусна протестът да влезе по етажите, затова протестиращите се барикадираха във фоайето. И поставиха ултиматум - главният вход остава блокиран, докато не видят министър Данаил Кирилов. 

След като стана ясно, че до среща няма да се стигне, яйца полетяха към фасадата на ведомството. Веднага след като протестиращите си тръгнаха, започна и почистването на сградата.

За шествието протестиращите се организираха в социалните мрежи. Отровното трио обаче се разграничи от протестната акция тази сутрин.

Междувременно блокадата на възлови кръстовища в София продължава. Палатките на Орлов мост по обяд бяха повече от протестиращите.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
иван
преди 3 години
"Протестиращите" не ходят ли на работа? Сигнализирай за неуместен коментар