Протестиращи блокираха правосъдното министерство, искат среща с Кирилов (+снимки)

Настояват за среща с министър Данаил Кирилов

17.08.2020 | 08:54 Редактор: Тодор Петров

Протестиращи блокираха фоайето на Министерството на правосъдието с бутилки вода и метални паркинг ограждения. Оказа се обаче, че те не могат да влязат в сградата. След кратки пререкания с охраната на институцията протестиращите не бяха допуснати вътре.

Недоволните граждани са подготвили оставка на премиера Бойко Борисов, която настояват да бъде разписана от правосъдния министър Данаил Кирилов. Те държат да бъдат приети на среща с Кирилов и се заканиха, че ако не бъдат допуснати, ще останат пред институцията.

Според охраната действията на протестиращите са нарушаване на обществения ред. Гражданите не позволяват на никого да влязат в сградата и скандират "Оставка". Полетяха и яйца по сградата на правосъдното министерство.

Протестиращите се заканиха да посетят всички институции, за да внесат оставката на Борисов. Те обявиха, че всеки ден ще блокират по една ключова сграда в столицата.

Протестът започна с шествие от Орлов мост, за да стигне до сградата на Министерството на правосъдието.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Искат, ама той явно не иска Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Ох, с тия яйца....а кой ще чисти? Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Министър да подписва оставката на премиера, която самият той не е подавал? Съвсем го обърнаха на цирк. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Каквото и да искат, все тая. Богатите като се разберат ще си правят каквото си искат. Сигнализирай за неуместен коментар