Опасни подводни ями на плажа в Бургас, спасителите опънаха сигнални ленти

Дупките по морското дъно са гигантски с големина от 6-7 метра, обясните те

16.08.2020 | 18:25 Редактор: Юлия Христова
Опасни подводни ями на плажа в Бургас, спасителите опънаха сигнални ленти

Огромни и опасни подводни ями принудиха спасителите на бургаския плаж да вземат извънредни мерки. За да предпазят плажуващите, морските гардове опънаха сигнални жълти ленти, с които преградиха достъпа до морето. Предупредителните ограждения са разположени по пясъка в няколко зони, където дънните ями са най-големи. 

"Подводни ями винаги е имало, но в момента дупките по морското дъно са гигантски с големина от 6-7 метра, а на места стигат и до 10 метра. В събота вечерта излезе много силен вятър и вдигна голяма вълна. От вълните и от подводните течения се появиха за часове тези кратери, които действително са много опасни", обясниха спасителите.

През последните два дни вълнението на водата е между 3 и 5 бала, като най-силни и големи са вълните в следобедните часове. Затова и почти по всички южни плажове са вдигнати червени флагове, които предупреждават, че влизането в морето е строго забранено. 

"От тук нататък ще е все така. дойде ли средата на август, морето става изключително опасно. По-добре човек изобщо да не припарва до водата", коментираха морските.

Освен подводните ями и големите вълни, в момента има и коварно мъртво вълнение, което засмуква като вакуум под водата.

Въпреки предупрежденията обаче и червените флагове, туристите масово рискуват и влизат във водата. През последните почивни дни ивиците на юг са почернели от народ, пише "Монитор".

Свободни места няма не само в безплатните, но и в платените зони.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК