Димитър Манолов: Намаляването на народните представители е чутовна глупост

"У нас страшен проблем е корупцията", коментира той

14.08.2020 | 22:00 Редактор: Искра Ангелова

Премиерът Бойко Борисов предлага свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. Сред предложенията е броят на депутатите да бъде намален от 240 на 120, а при Велико народно събрание народните представители да бъдат 280, вместо 400.

"Прилича на решение и би трябвало да е такова, ако всичко се случва в някаква нормална среда. Само че средата не е нормално. Това, което днес се появи като предложение от министър-председателя, то свали още един слой маски от лицата. Всичко беше направено, така че да не се видят нови лица. Ще се появят едни стари познати", каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов за "Денят ON AIR".

Според него думите на премиера за олигарсите са свободни приказки и ние живеем в свят, който се управлява от олигархия.

"Светът, в който живеем, е подчинен на финансовата олигархия, която го командва. У нас страшен проблем е корупцията, но онези му казват лобизъм. Ако напишем един закон за корупцията, това ще я направи ли по-малко вредна? И корупцията, и лобизмът правят едно и също нещо - заобикалят правилата, които всички други спазват", добави Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Но по думите му лобизмът се случва в много по-големи размери.

"Надявам се хората да отворят Конституцията и да започнат да я четат. По един от членовете пише, че синдикатите не могат да си поставят цели, присъщи на политическите партии. Както и че не могат да се занимават с политическа дейност. Този текст навремето беше записан заради нашата организация. Вторият текст, който е записан заради нас, е че този, който се кандидатира за президент, трябва да е навършил 40 години, защото д-р Тренчев тогава беше на 33-34 години", подчерта лидерът на КТ "Подкрепа".

Димитър Манолов припомни, че има също така има и текстове, които са за Царя и Георги Пирински.

"За предложението на ВМРО, касаещо президента, съм съгласен. Или трябва да го овластиш, или трябва да направиш тази институция фасадна. За намаляването на броя на народните представители е чутовна глупост. Например град Видин ще има прекосили един народен представител. Това означава, че повече от половината граждани политически ще бъдат непредставени в едно такова Народно събрание", коментира експертът.

Според него това, което се случва в момента, е война.

"В края на една война нито една от двете страни са в по-добро състояние, отколкото са били преди да започнат тази война", допълни Манолов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
2 rate up comment rate down comment 0
Ранчи
преди 1 месец
Това е най-разумното нещо, което съм чула от векове. Само така, хратунковците трябва да се намалят, за да станем нормална европейска страна, почитана и уважавана. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 1 месец
A бе Манолов ти пиян ли си, или си болен ?! КАКВО НАПРАВИ КТ "ПОДКРЕПА " ЗА ХОРАТА вече 30 години?! Защо изобщо съществува "КТ "Подкрепа"". Кого подкрепя, освен самите вас УПРАВИТЕЛИТЕ на КТ "Подкрепа" ? Ивие много се нализахте ОЯДОХТЕ СЕ . Появавате се от нищото и пак за нищо. Закрийте се - САМИ. Сигнализирай за неуместен коментар