Протест пред НС: Граждани замерват депутатите с яйца и домати

Парламентът ще заседава извънредно от 9 ч. по искане на БСП

13.08.2020 | 08:32 Редактор: Георги Камарашев

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика извънредно заседание от 9 часа. Парламентът ще заседава по искане на БСП. От левицата искат да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов, както и вътрешният министър Христо Терзийски.

Протестиращи се събраха около сградата на парламента.

Заявката за протест започна с уговорката, че ще бъдат хвърлени огромно количество домати. Плътен пол кордон защитава сградата. Протестиращи посрещат народните представители с викове "Оставка!". Хората са подготвени с домати и яйца. Напрежение към този час няма. Въпреки това полицейското присъствие тук е доста засилено. 

Недоволните граждани очакват незабавна оставка на кабинета. Протестиращи и депутати са на 10 метра едни от други. Депутатите влизат безмълвно през служебния ход на парламента.

Вратата на Народното събрание е уцелена от яйца, под ударите на хвърлените яйца попаднаха и депутати, и журналисти. Протестиращите искат диалог с народните представители. Колата на депутата от ДПС Хамид Хамид пострада от летящите домати. Въпреки кордона от полицията, протестиращите успяват да улучат народните представители в краката.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и Александра Иванова.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Така е...на прости управници с просто поведение...а дано да разберат какво иска народа да им каже... Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Те с чери-домати замерват ;р Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Вместо да си направят лютеница и омлет... Сигнализирай за неуместен коментар