Масово затваряне на очи пред германското посолство в столицата

Протестиращите искат Германия да вземе отношение за случващото се у нас

12.08.2020 | 19:14 Редактор: Искра Ангелова

35-тият ден на протестите започна с акция пред германското посолство. Малко след 18:30  група протестиращи символично затвориха очите си за минута. Целта- Германия да вземе отношение за случващото се в страната.

Основните въпроси, отправени към Германия са как толкова дълго европейската страна цитирам "не е прогледнала за корупцията у нас.

След като прекараха час пред германското посолство, протестът се насочи към Съдебната палата. В същото време хора започнаха да се събират и в Tриъгълника на властта - за поредната вечер на недоволството и с искане за оставки. А кръстовището при Софийския университет "Св. Климент Охридски" отново остана блокирано, след като част от протестиращите пак разпънаха палатките си там.  

След като в понеделник майките от "Системата ни убива" сами се отказаха от блокадата и се преместиха на булевард "Дондуков", снощи демонстрантите я възстановиха.  Организаторите на протеста отрекоха появилата се информация, че спират с гражданското неподчинени.

В четвъртък сутрин протестиращите се готвят за обсада на Народното събрание по време на извънредното заседание на депутатите.   

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК