Протестно автошествие предизвика километрична опашка на АМ "Тракия"

С 50 километра в час колите стигнаха до Пазарджик

12.08.2020 | 13:12 Редактор: Ралица Братанова

Автошествие тръгна сутринта от храм-паметника "Александър Невски" към магистрала "Тракия". 

Целта на протестиращите е да покажат солидарност с блокадите и палатковите лагери. "Управляващите се опитват да създадат едно противопоставяне между водачите на автомобили, шофьорите в София и блокадите на кръстовища. Ние сме тук да кажем, че водачите на автомобили подкрепяме блокадите, подкрепяме протестите и сме с всички тия жертвоготовни хора, спят по палатки и се бунтуват срещу това престъпно управление", обясни Димитър Митев от движение "Заедно".

"Ще има една молитва за избавление от всяко зло, а пък има от какво да се избавим. Причина да съм участник и в това автошествие е, че родът на моята майка произлиза от този на Паисий Хилендарски и мисля, че мястото ми е тук", каза отец Дионисий. 

С 50 километра в час колите се насочиха към Пазарджик по магистрала "Тракия", което предизвика близо 20 километра колона от автомобили в отсечката от Вакарел до тунела "Траянови врата". Преди самия тунел протестиращите отбиха и отец Дионисий отслужи молебен. А в Пазарджик част от хората също подкрепиха протеста. 

По думите на организаторите младите хора бягат от града и нямат работа, затова и са решили обиколката им да мине от там в знак на съпричастност.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: Архив, БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК