Лекари от Стара Загора спасиха живота на пациент, загубил 4 литра кръв

Мъжът е монтирал дограма, когато стъклото се чупи и се забива в областта на шията му

11.08.2020 | 18:20 Редактор: Виктория Гетова
Лекари от Стара Загора спасиха живота на пациент, загубил 4 литра кръв

Лекари от Университетската болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора спасиха живота на пациент с голяма кръвозагуба, получина в резултат на трудова злополука.

32-годишен мъж от село Долно Сахране е монтирал дограма на сграда в Казанлък. По време на работа се чупи стъкло, което се забива дълбоко в областта на шията му и стига до гръдния кош. Тампониран е в болницата в Казанлък, след което е транспортиран в Университетската болница в Стара Загора, където е опериран по спешност.

"Пострадалият човек беше загубил около 4 литра кръв, в резултат на прекъсване на вътрешна югуларна вена, което беше животозастрашаващо. Пациентът беше получил разкъсвания и на меки тъкани, но основната част от интервенцията беше да зашием вената, която почти не функционираше, и по този начин спасихме живота му", каза завеждащият Клиниката по съдова хирургия проф. д-р Таньо Кавръков, цитиран от пресцентъра на болницата.

Пациентът се възстановява бързо и скоро ще бъде изписан от болницата, информира Dnes.bg

В екипа, извършил животоспасяващата операция, са участвали още д-р Христо Запрянов, специализантът д-р Лефтер Насто, д-р Даниел Вълчев, д-р Николай Колев и анестезиолозите д-р Петко Михайлов и д-р Тинка Расолкова.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 месец
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец