Три възлови кръстовища в София отново са блокирани

Полицейските служители не са предприели действия срещу гражданското неподчинение

08.08.2020 | 11:05 Редактор: Искра Ангелова

Центърът на София блокиран отново. Късно снощи протестиращите построиха пак палатковите си лагери пред Министерския съвет, Софийския университет и на Орлов мост. Протестиращите са подготвили и метални вериги, за да може по-трудно бутането на барикадите. Градският транспорт отново е с променен маршрут.

Малко след 21 часа снощи протестиращите тръгнаха на шествие и така затвориха възлови кръстовища в София. Часове, след като полицията премахна палатковия лагер, протестиращите отново изградиха такъв на Орлов мост. 

Освен палатки, недоволните направиха и барикади с пейки, палета и кашпи. Въпреки заканите на силите на реда от снощи да не позволят ново затваряне на Орлов мост, полицията не влезе в новоизградените лагери. 

"Този протест отдавна някакси се самоакумулира, ще видим докога сще издържим, но със сигурност всеки ден ще се случва нещо", каза Аделина Банакиева.

След приключване но футболната среща между ЦСКА и ЦСКА 1948, част от запалянковците се включиха в блокадата. 

"Няма българин да не подкрепя каузата. Аз съм баща на 3 деца, по време на епидемията живях със 180 лева. 5-членно семейство. Бойко дали ще издържи така", каза мъж от протестиращите.

Около 22 часа част от протестиращите се върнаха към началната точка на протеста- пространството пред Министерския съвет, след информация, че полицаи са започнали премахването на палатките там. Няколко яйца полетяха и към фасада на сградата на правителството. 

По- късно през нощта полицаи направиха кордон пред стълбите на Софийския университет. Срещата на протестиращите и полиция приключи мирно.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 3
защо ли
преди 3 години
едни могат да пълнят чекмеджета безнаказано пък за други законът важал - невиждам разлика, даже краденето на европейски пари ми се вижда по-тежко престъпление от блокирането на кръстовище - така както герб оставал въпреки, че законите са погазени от управляващите, защо и протестиращите да не останат на кръстовището Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Това вече си е провокация и няма да доведе до нищо! Сигнализирай за неуместен коментар