Координатор ще отговаря за трансфера на пациенти с Ковид-10 към столицата

Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов

07.08.2020 | 21:22 Редактор: Георги Камарашев
Координатор ще отговаря за трансфера на пациенти с Ковид-10 към столицата

Координатор ще отговаря за привеждането на пациенти с Ковид-19 от лечебните заведения в Софийска област към столични болници с по-високо ниво на компетентност, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

„Ще посочим лице – координатор, което ще има отговорност за логистиката при привеждането на пациенти от лечебните заведения в Софийска област в столичните болници, когато става въпрос за пациенти с Ковид-19, които имат нужда от лечение в болница с по-високо ниво на компетентност", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на среща с директорите на болниците в Самоков, Етрополе, Своге, Ботевград, Пирдоп и др.

До края на месеца ще започне работа и Координационният център в Инфекциозна болница, чието създаване беше анонсирано в началото на тази седмица. Там екипите на спешна помощ ще транспортират всички пациенти с Коди-19 или със съмнение за инфекцията. На място медицински лица ще извършват триаж и линейките ще бъдат насочвани към съответните лечебни заведения. 

От РЗИ-София уверяват, че на този етап леглата за пациенти Ковид-19 в Софийска област са достатъчни и не е нужно да бъдат разкривани допълнителни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК