Маринела Арабаджиева направила опит за самоубийство?

Страдала от куп заболявания и трябвало да остане в болница под наблюдение

07.08.2020 | 10:39 Редактор: Искра Ангелова
Маринела Арабаджиева направила опит за самоубийство?

На 17 юли подсъдимата Маринела Арабаджиева бе приета по спешност в частна болница. Причината е опит за самоубийство. Това стана ясно от документ, изпратен от лечебното заведение до съда.

Арабаджиева се е опитала да се самоубие с токсична доза медикаменти. От документа на лечебното заведение става ясно още, че Арабаджиева страда от куп други заболявания и трябва да остане там под наблюдение, твърди "24 часа".

Маринела Арабаджиева, съпругът ѝ Ветко, синът им Вълчо и още 5 души са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари, а преди седмица съдът върна делото на прокуратурата и нареди Арабаджиева да бъде освободена веднага, на което държавното обвинение отговори с протест. Арабаджиева е под домашен арест от май след повече от 1 г. в ареста, но прокуратурата настояваше да се върне на топло. Съпругът ѝ още е зад решетките.

На 17 юли тя е приета в частната болница и станало ясно, че е приела огромна доза от лекарството хлофазолин, което се пие при хипертонични кризи. След като лекарите я стабилизирали е прегледана от психиатър на 22 юли. Според него при Арабаджиева има висок риск от самоубийство, както и чувство за безнадежност и безпомощност. Според специалиста тя може да направи и повторен опит за самоубийство при стресова ситуация.

На заседание от сряда Апелативният специализиран наказателен съд с председател Георги Ушев е оставил без уважение искането на прокуратурата Арабаджиева да бъде задържана под стража и тя остава под домашен арест.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
Таня
преди 1 месец
Няма да се свърши светът,не се бойте.! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец