Нинова: Петима кандидати за лидер на БСП, влизам в кампания

Изборът за председател на партията ще се проведе на 12 септември

04.08.2020 | 12:47 Редактор: Тодор Петров

Петима кандидати са подали документи за избор на председател на БСП, срокът изтича на 6 август, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя ще депозира своите документи днес, а освен нея в първия пряк избор на председател на левицата досега заявка за участие са направили Галина Василева, Ирина Михайлова, Красимир Янков и Георги Тодоров. Има още два дни, в които бройката може да нарасне.

"Отчетно-изборната кампания е към своя край. От 300 конференции остават да се проведат само 8. Дотук има 52-ма души, номинирани за председател на партията. На 6 август изтича срокът, в който номинираните трябва да подадат документи дали се кандидатират или не. Днес аз подавам своите документи и се кандидатирам за пряк избор на председател. От 12 август, по нашите правила, излизам в предизборна кампания", заяви Корнелия Нинова.

За времето на кампанията тя предоставя правомощията си на заместник-председателя на партията Владимир Москов.

Нинова отправи призиви към вътрешната опозиция, която има различно мнение за начина на правене на политика и за стила на работа, спорът да бъде решен по единствения демократичен начин – прекия избор.

Изборът за лидер на БСП ще се състои на 12 септември.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК