България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Полицията блокирала свободното придвижване на пътя Стара Загора - Хасково

Това обяви в ефира на "България сутрин" писателят Никола Райков

04.08.2020 | 08:39 Редактор: Георги Камарашев

Писателят Никола Райков коментира в ефира на Bulgaria ON AIR блокадата на пътната отсечка Стара Загора - Хасково, в която самият той участва.

"Държа да отбележа, че при нас ситуацията е по-различна в сравнение с останалата част от страната. Тук полицията е блокирала свободното преминаване на гражданите. Няма блокада от страна на гражданите. В момента сме към 15 човека", заяви Райков в "България сутрин".

По думите му основното искане на протестиращите е да преминат към детелината на магистралата. Той подчерта, че демонстрантите нямат намерение да блокират ефективно пътния участък. 

Относно проведената вчера среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, Райков посочи:

Днес до края на деня ще имаме официална позиция по въпроса. Ние нямаме конкретно искане към кмета на място. Смятаме да останем тук, докато ни пропуснат да продължим.

Според Райков съставът на протестиращите граждани на пътя е изключително разнообразен.

"Имаме всякакви хора. Аз лично не съм членувал в партия, нямам сериозни политически пристрастия към момента. За мен лично, ако някой използва етикета "интелектуалец", не може да остане безразличен към проблемите в държавата. Не може безгръбначно да останеш без позиция и да имаш някакви претенции", допълни писателят.

И изтъкна, че е много трудно да се прави прогноза за бъдещото развитие на протестните действия, тъй като ситуацията в национален мащаб е изключително динамична. Но Райков е убеден, че гневът на българите е достигнал пределна точка.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК