Гладна стачка пред МС и ново напрежение на Орлов мост

Протестиращите са категорични, че блокадата остава

31.07.2020 | 21:53 Редактор: Виктория Гетова

23-ата вечер на протести и блокади на Орлов мост започна отново с напрежение. Облечен в работни дрехи мъж прекъсна така наречения "граждански мегдан", за да попита дали протестиращите са платени и как да се прибере до вкъщи.

Протестиращите от палатковия лагер го определиха като провокатор.

Те са категорични, че блокадата остава независимо от мнението на гражданите, които не са съгласни със затворените кръстовища.

Пред Министерския съвет мъж обяви гладна стачка тази сутрин.

"29 дни виках с мегдана - никой не ми обърна внимание. Аз смятам, че това е моят живот срещу техните оставки", коментира протестиращият Владимир Генов.

Това не е първият път, в който Владимир стига до подобно действие, но този път е решил да бъде непреклонен.  

Протестиращите закачиха примка около врата на чучело, за да илюстрират последиците от икономическата криза след наложеното извънредно положение. Техните искания остават непроменени.

Тази вечер също имаше шествие - то тръгна от МС и стигна до Орлов мост. Ултиматум поставиха организаторите на протеста - за всяка подадена оставка, щели да пускат по една линия от градския транспорт, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

Петър Кърджилов е задържан за 72 часа. В неделя ще се гледа мярката му, а протестиращите обявиха, че ще отидат пред съда. Към момента Орлов мост е блокиран, протестът протича спокойно.

Демонстрантите решиха да не затварят ключови булеварди, а да се съберат на Орлов мост.

Гледайте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Тези без това гладуват от мързел! Сигнализирай за неуместен коментар