Румен Радев: Готов съм със служебен кабинет

"Преживяваме исторически дни", заяви той

30.07.2020 | 19:13 Редактор: Искра Ангелова

"Точно този разговор ясно показа кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото, че е в паническите опити за лично спасение, министър-председателят Борисов завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Сега те трябва да носят чуждия позор. Готов съм със служебен кабинет. Моята професия ме е научила да бъда готов", заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев.

Той подчерта, че призивите на премиера за диалог са измами, защото Борисов много говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания.

"Винаги съм призовавал за спазване на законите, но когато самият министър-председател системно гази законите и Конституцията, какво очаквате от гражданите, които са решили, че повече така няма да живеят. Те искат да си върнат държавата. За протестите - мисля, че преживяваме исторически дни. Тази история се пише от българи от всички възрасти. Набира се огромна обществена енергия и аз не виждам сила, която да им противостои. Този процес е необратим. Всяко упорство на кабинета и на главния прокурор само ескалира кризата. Неслучайно отдавна призовах и Борисов, и Гешев да си подадат оставката", допълни Радев.

Според него няма друг изход от тази ситуация.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 2
Гост
преди 3 години
БОРИСОВ ОБИКАЛЯ СТРАНАТА, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИБЕРЕ В СОФИЯ, ЗАРАДИ БЛИКИРАНЕТО И... 50 ЛЕВА ЩЕ ПОЛУЧАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ С ПЕНСИИ ОТ 250 ЛЕВА ДО 1 200 ЛЕВА.... ЕГА СИ НЕСКОСОПАНАТА ПОМОЩ... ТОЛКОВА СА *** И ПРОСТИ... АЗ ИСКАМ МОЯТА ПОМОЩ ДА Я ЗАМЕНЯ С ПАРИТЕ В НЕГОВОТО ШКАФЧЕ, КОИТО ЩЕ МЕ ПОДПОМОГНАТ НА ПЪРВО ВРЕМЕ.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 9
анонимен
преди 3 години