СДВР: Поведението на протестиращите снощи беше недостойно

Полицията търси диалог с лидерите на демонстрациите

29.07.2020 | 10:32 Редактор: Виктория Гетова

Снощи в 21:50 ч на кръстовището при СУ "Св. Климент Охридски" - бул. "Васил Левски" и "Цар Освободител", органите на реда освобождават движението. След като движението е възобновено, лек автомобил бива обграден от протестиращите, навлизащи в кръстовището. По автомобила са хвърляни кенове от бира, кал и други предмети.

"При тази ситуация възникна инцидент - водачът на превозното средство реши да потегли назад, при което се чу вик от намиращо се в близост момче. Тогава се разбра, че шофьорът е минал с едната гума на автомобила през крака на момчето", съобщи по време на извънреден брифинг зам.-началникът на отдел “Охранителна полиция” в СДВР Тони Тодоров.

Момчето е отведено в ИСУЛ, а на водачът са направени тестове за наличие на наркотици и алкохол в кръвта. Пробите са отрицателни.

"В момента преглеждаме камерите от мястото, няма свидетели", добави Тодоров.

Органите на реда призоваха за диалог с неформалните лидери на протестите, за да се състави план на организация.

"Всеки има конституционно право на протест. Посочва се организатор, време и място на провеждане, и по този план ние ще разполагаме с информация за намеренията на протестиращите. Така ще се вземат необходимите мерки за мирно провеждане на протестите", коментира Тодоров.

От СДВР смятат, че поведението на протестиращите било недостойно, а самите протести са нерегламентирани.

"Ние се намираме от първия ден в гражданско неподчинение - явен отказ от подчинение в дадени закони и правила в една държава. При тези ситуации не трябва да се използва физическо насилие", допълниха от СДВР.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
д-р Валентин Власако
преди 3 години
Искам да изкажа своето уважение към служителите на МВР , които вече почти три седмици търпят арогантното и нахално поведение на т.нар. протестиращи.Високите претенции на тези млади хора , по никакъв начин не се покриват с действията им и показват само едно много повърхностно познаване на правилата на демократичното общество , където освен права има и задължения , и правото на протест не означава автоматично безнаказаност и анархия. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
Ехоооооо !
преди 3 години
Май , че идва РЕД на Камикадзетата !!! Отиваш на лекар , да видиш старите си родители , на работа и т.н. И няколко Гамена не ти позволяват !!! Какво правим ???? Е , има и много други начини , но .........! Сигнализирай за неуместен коментар