Напрежение между протестиращи и шофьори в центъра на София, има пострадал

Водачи се опитаха да минат през блокадата, кола е минала през краката на младеж

28.07.2020 | 22:17 Редактор: Ралица Братанова

Напрежение на протестите в центъра на столицата. Протестиращи и шофьори влязоха в словесни сблъсъци заради блокираното движение на бул. "Цар Освободител", има и един ранен. 

Шофьори се опитаха да преминат през блокадата, а протестиращи се опитаха да ги спрат. Автомобил е преминал през краката на един от демонстрантите. На мястото пристигна и екип на "Спешна помощ".

По думите на шофьора движението не е било спряно от полицията. Той обвини протестиращите, че са се нахвърлили върху автомобила му и са започнали да го чупят.

"Това не е мирен протест. Това, което направиха не е нормално. И аз протестирам и знам за какво става на въпрос", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Малко по-късно блъснатият младеж се върна обратно на кръстовището. Двамата с шофьора заявиха, че нямат претенции един към друг. Според някои източници обаче водачът, който беше блокиран от протестиращи в продължение на часове, e подал жалба срещу тях. 

Това е вторият подобен инцидент в рамките на дни. На 24 юли 19-годишно момиче пострада по време на протеста при блокирането на кръстовището между булевард "България" и "Фритьоф Нансен". 

Протести снощи имаше и в други големи градове на страната сред които Ямбол, Бургас, Благоевград, Карлово. За днес е предвиден национален протест в няколко големи града на страната, а в София протестиращи ще разположат и палатков лагер.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
3 rate up comment rate down comment 2
румен
преди 3 години
безработни *** тормозят ражданите за някой лев от божков Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Мръсникът Радев нали това искаше , хората да се бият и да има кръв!Отговорен е за насаждане на омраза!На харата им писна да не могът да преминават защото 50 Платини младежи имат време да висят по сватофарите! Сигнализирай за неуместен коментар