fallback

Кризисна семейна помощ, ако училищата останат затворени

Сачева: Ще бъде предложена конкретна месечна помощ 

28.07.2020 | 10:22 Автор: Тодор Петров

Министерството на труда и социалната политика готви кризисна семейна помощ, ако училищата останат затворени и през следващата учебна година. Това обяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред БНР.

"Тогава със сигурност ще трябва да подкрепим семействата, защото те вече са изчерпали своите възможности за платен и за неплатен отпуск, вероятно и своите спестявания", казва Сачева.

По думите ѝ, ако се наложи да се затварят училища и детски градини отново през есента, тогава ще бъде предложена конкретна месечна помощ за семействата с деца, които да могат да се подкрепят за толкова месеци, за колкото е необходимо да се затварят училища и детски градини. 

А предвидената 3-месечна помощ по 50 лв. за пенсионерите при необходимост ще бъде удължена, ако има тежка здравна криза и допълнителни ограничителни мерки.

Наблюдава се непрекъснато намаляващ брой на регистрирани в бюрата по труда, отбелязва министър Сачева.

"Мога да изброявам много от всички агенции и структури, които работят в момента за опазване на живота, здравето и жизнеспособността на компаниите. Всички тези структури ще получат допълнително възнаграждение, съответно увеличаване на работните заплати, срещу което ще трябва да има още по-високо качество на това, което те правят за хората", заяви социалният министър.  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback