Типичен летен ден, но следобед на места може да превали

Максималните температури ще са от 29 до 35 градуса

27.07.2020 | 07:17 Редактор: Тодор Петров

Днес следобедни валежи ще има над планините от западните райони. Денят ще започне с разкъсани облаци над западните и централните райони от Дунавската равнина до слънчево на юг и на изток. Минималните температури са от 17 до 22 градуса. От запад ще се заоблачава, като в западната половина от страната ще прегърмява, а над Черноморието облаците ще се увеличат, но без валежи. 

Късно следобед ще превали в Добруджа. Вятърът ще бъде от югозапад слаб със скорости до 5 м/с, с тенденция следобед да си промени посоката от северозапад. Максималните температури ще са от 29 до 35 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието предиобед ще бъде слънчево, а следобед ще има облаци, но без валежи. Повече облаци ще има по северното ни крайбрежие. Вятърът ще бъде умерен от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 31 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие и до 27 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо. 

Над планините предиобед ще бъде слънчево, а следобед ще се развива мощна купеста облачност с превалявания и прегърмявания. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде до умерен от югоизток до 7 м/с, в ниските части - до 5 м/с.

Във вторник постепенно ще се затопля. Краткотрайни следобедни валежи ще има над планините от западните райони. В сряда ще бъде горещо с температури в населените места надвишаващи 33-градусовата граница за горещо време. В четвъртък и в петък ще се задържи горещо, като температурите в традиционно най-топлите места ще достигат 39-40 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК