След дъждовете - наводнени подлези, къщи, изкъртена улица във Враца

Днес отново се очакват валежи с гръмотевици и градушки

26.07.2020 | 11:50 Редактор: Наталия Тотева
След дъждовете - наводнени подлези, къщи, изкъртена улица във Враца

След поройния дъжд, който се изсипа над столицата снощи, са наводнени улици, подлези и частни имоти. Тази сутрин дърво е паднало на булевард "Драган Цанков".

Всички екипи на аварийното звено на Столичната община и на пожарната са отстранявали щетите през нощта.

Сигнали за паднали клони, дървета и за наводнени мазета са подавани на тел. 112. Наводнени къщи има в кварталите – "Банкя" и "Абдовица". Дъждът наводни подлези и улици в София.

В Северозападна България също се изляха поройни дъждове, а в някои райони паднаха и градушки. Над 20 литра на квадратен метър дъжд бяха регистрирани в Монтана. В града има наводнени улици. Имало е и закъсали автомобили.

Във Вършец бурите също причиниха проблеми - наложило се е да бъдат отводнени няколко къщи.

Поройният дъжд във Враца е разкъртил част от улица. В социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които се вижда как асфалтът е повдигнат и начупен по средата на пътното платно.

Градушка е паднала в района на Криводол, но щети няма. В общината силните пориви на вятъра са съборили дървета, информира БНР.

Силен дъжда валя и в Пловдив. Отново днес в следобедните часове се очакват интензивни локални валежи с гръмотевици и градушки в Западна и части от Централна България.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК