Борисов е под карантина, Деница Желева е заразена с коронавирус

Очаква се резултатът от PCR теста на премиера

24.07.2020 | 11:34 Редактор: Тодор Петров
Борисов е под карантина, Деница Желева е заразена с коронавирус

Премиерът Бойко Борисов така и не се появи в Народното събрание, където бяха гласувани оставките на петимата министри от кабинета. На няколко пъти от БСП настояха той да отиде в пленарната зала. Оказа се, че за отсъствието му има причина. Борисов е под карантина, тъй като шефката на кабинета му е болна от Ковид-19.

Деница Желева бе заедно с Борисов по време на срещата в Брюксел, където се водеха преговорите за новия европейски бюджет. Двамата са били непрекъснато заедно. Желева е дала положителна проба за коронавирус след прибирането на българската делегация от белгийската столица.

При направените тестове на всички служители на администрацията на Министерския съвет и на членовете на политическия кабинет на министър-председателя, началникът на политическия кабинет на премиера Деница Желева е дала положителен резултат вчера следобед. 

Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. На Деница Желева е направен втори тест, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му. Очаква се повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателя Борисов.  

Снимка: Димитър  Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
koko
преди 3 години
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
1
3 rate up comment rate down comment 0
popa
преди 3 години
Ето защо Меркел му се караше на нашия ГЛИГАН,че си носи маската само про форма.АМА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ КОГАТО ТОЙ Е БОК!!!! Не е Бог защото явно само им е разнасял заразата. Сега остава да ни одържат от договорените пари като компенсация за глупавия премиер. Сигнализирай за неуместен коментар