fallback

Допълнителни мерки в градовете с най-голям брой инфектирани с Ковид-19

Според доц. Атанас Мангъров, макар броят на заразените да расте, процентът остава същият

22.07.2020 | 22:35 Автор: Георги Камарашев

Допълнителни мерки въвеждат в градовете с най-много заразени в последните дни. В Пловдив откриха две нови отделения за лечение на пациенти с Ковид-19. А в София – 1/3 от болниците имат готовност да посрещнат пациенти с коронавирус.

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов заяви, че при необходимост е възможно да бъдат открити допълнителни отделения в Първа градска и Четвърта градска болница, като в момента са неработещи, но има готовност да бъдат открити. 

От Столичната община увериха, че броят на интензивните легла и апаратите за обдишване е достатъчен, но най-ценният ресурс остават лекарите.

Според инфекциониста доц. Атанас Мангъров, макар броят на заразените да расте, процентът остава същият. На въпрос дали българинът е успял да развие стаден имунитен, доц. Мангъров заяви:

"Това малко по малко ще се случи. Виждате, че за някои градове се съобщава, че стадният имунитет е стигнал за някои до 60, за някои до 20. Т.е. това ще се случи, но кога точно никой не си прави труда да установи какво е нивото на стадния имунитет в нашата страна".

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback