Допълнителни мерки в градовете с най-голям брой инфектирани с Ковид-19

Според доц. Атанас Мангъров, макар броят на заразените да расте, процентът остава същият

22.07.2020 | 22:35 Редактор: Георги Камарашев

Допълнителни мерки въвеждат в градовете с най-много заразени в последните дни. В Пловдив откриха две нови отделения за лечение на пациенти с Ковид-19. А в София – 1/3 от болниците имат готовност да посрещнат пациенти с коронавирус.

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов заяви, че при необходимост е възможно да бъдат открити допълнителни отделения в Първа градска и Четвърта градска болница, като в момента са неработещи, но има готовност да бъдат открити. 

От Столичната община увериха, че броят на интензивните легла и апаратите за обдишване е достатъчен, но най-ценният ресурс остават лекарите.

Според инфекциониста доц. Атанас Мангъров, макар броят на заразените да расте, процентът остава същият. На въпрос дали българинът е успял да развие стаден имунитен, доц. Мангъров заяви:

"Това малко по малко ще се случи. Виждате, че за някои градове се съобщава, че стадният имунитет е стигнал за някои до 60, за някои до 20. Т.е. това ще се случи, но кога точно никой не си прави труда да установи какво е нивото на стадния имунитет в нашата страна".

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
На този пък кой вече вярва? Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 2
goshopetkov
преди 3 години
na toya durt geyzer zashto mu davate tribuna da rusi prostotiite si Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Пич
преди 3 години
1
1 rate up comment rate down comment 4
Пич
преди 3 години
В цял свят говорят,че стаден имунитет при тоя вирус е спорен, доц.Мангъров си говори едно и също. Само че не споменава това, че заяви,че този коронавирус ще изчезне юни месец.Не позна, а беше доста самоуверен,какъвто продалжава да бъде, но не споменава грешките си. Преди говореше,че 3,5% е нормалният процент,сега започна да говори за 6%,като че ли не е говорил друго преди време. Сигнализирай за неуместен коментар