Пореден ден на недоволство, блокираха сърцето на София

Още от 7 часа сутринта парламентът осъмна с викове "Оставка"

20.07.2020 | 20:07 Редактор: Ралица Братанова

Целодневен протест пред парламента, шествие до Орлов мост и щурм пред сградата на БНТ. Така изглежда 12-ият ден на недоволство срещу управлението. 

Част от протестиращите разпънаха палатка пред сградата на телевизията и поискаха оставката на генералния ѝ директор Емил Кошлуков.

 Останалата част от протеста остана пред сградата на Народното събрание, където недоволство имаше през целия ден. Причината е, че утре тук ще се гласува вотът на недоверие, внесен от БСП. 

Бе блокирано и движението по булевард "Цар Освободител". Протестиращи се събраха и пред първо РУ-СДВР заради задържания бивш депутат и адвокат Минчо Спасов.

Той е арестуван заради съмнения, че е участват в спирането на метрото по обяд днес заедно с още двама души.

Протестиращите блокираха и движението на "Шипченски проход".

"С Мая Манолова, която също е адвокат, дойдохме веднага, след като ни казаха, че е задържан. Около час стояхме тук и отказваха да ни допуснат. След този час при него успяха да влязат двама колеги адвокати", коментира Татяна Дончева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ започват да се събират адвокати, които желаят да защитават Спасов. Тя заяви, че ще останат там, докато той не бъде освободен от ареста.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК