Все повече избираме къщите за гости, засилва се летуването в Гърция

Хотелите по Черноморието изпитват сериозни затруднения

20.07.2020 | 17:48 Редактор: Искра Ангелова

Все повече български туристи избират да почиват в къщи за гости. Причината – намират ги за по-безопасни в условията на пандемия от коронавирус. Засилва се и тенденцията българи да летуват в Гърция, въпреки оскъпяването заради PCR тестовете.

Къща за гости в Шуменско посреща клиенти не само от региона, но и от цяла България.

"От по-големите градове – Варна, Русе, Велико Търново, Бургас, Толбухин. Повечето живеят в апартаменти и къщата има друг уют. Могат да бягат тука децата, има градинка, има балкан", каза собственикът на къщата Тургай Елиманов.

За сметка на това, хотелите по Черноморието изпитват сериозни затруднения, въпреки усилията за привличане на туристи. 

"За съжаление, този сезон е доста по-различен от предходните. Липсват традиционните туристи, наблягаме предимно на българския пазар за уикендите жобикновено – петък, събота, неделя, и на съседните ни страни", коментира управителят на хотел в Слънчев бряг Антон Христов.

Има и такива, които предпочитат да летуват в съседна Гърция. И причината не е опасността от коронавирус.

"Условията са да не кажа 10, 20 пъти по-добри от българските. Повечето са такива хора като нас – със семейство, 10 или 11 часа вече утихва. Няма шумени компании, няма дивотии. Почивката е пълноценна. На ден с кемпера за петимата е около 50 евро. В България е по-евтино", сподели Диян Стоянов.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК