Горанов не вижда никаква причина да подава оставка

Според министъра на финансите дебатът не е приключил

20.07.2020 | 12:46 Редактор: Наталия Тотева
Горанов не вижда никаква причина да подава оставка

"Няма никаква причина да се оттеглям, 10 дни след като съм удовлетворен от един успешен за България проект – интеграцията в Банковия съюз и приближаването до еврото. Ако смятате, че това е провал на политиката или фискалните показатели в последните години, това значи, че би трябвало да има претенции към мен. Не намирам такива основания", заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

Припомняме, че в края на миналата седмица премиерът Борисов поиска неговата оставка, както и тези на икономическия министър Емил Караниколов и вътрешния министър Младен Маринов.

Горанов не приема и критиките, че има обвързаност с ДПС.

"Бях първият човек, застанал до Борисов в дебата от март 2009 г. преди изборите, които той спечели и започна първия мандат. Искам конкретни примери за мои действия в политиката или в законодателната област, които могат да ме привържат", добави Горанов.

Министърът уточни, че дебатът по отношение на оставките не е приключил. 

"Когато министър-председателят поиска оставката на някой министър, той дали ще я даде или няма да я даде - няма особено значение, тъй като персоналният състав на Министерския съвет се определя от мандатоносителя, в случая Бойко Борисов", изтъкна Горанов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 3 години
То оставаше и да вижда. Голяма изненада. Сигнализирай за неуместен коментар