Нинова гневна: Оставка, съд и справедливост

Премиерът Борисов не присъства на обсъждането на вота на недоверие

20.07.2020 | 10:30 Редактор: Наталия Тотева

Днес хиляди сме по улиците и площадите на България, с искане за справедливост, върховенство на закона и правова държава, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Пред депутатите тя представи мотивите на опозицията за вота на недоверие.

Според Нинова разследванията срещу двама съветници на Румен Радев са само повод за общественото недоволство, а причините за него са много по-дълбоки. 

"Те се коренят в нетърпимостта към корупционното управление на правителството на Бойко Борисов и изградения от него едноличен олигархично-мафиотски модел на властта", категорична бе Нинова.

Тя припомни, че първият вот на БСП срещу кабинета "Борисов 3" също е бил по темата за корупцията. "Оставка, съд и справедливост", настоя Нинова.

Дебатите по днешния вот започнаха с искане на БСП премиерът Бойко Борисов да присъства на дебатите по вота на недоверие. 

"Липсва главният виновник, да дойде в парламента", заяви депутатът Георги Свиленски. 

Той разкритикува управляващите и за това, че в зала ги няма и тримата министри – на вътрешните работи, на икономиката и на финансите, чиито оставки поиска именно министър-председателят.

Председателят на парламента Цвета Караянчева отговори, че премиерът Борисов все още не се е завърнал от Европейския съвет в Брюксел.

"Управляващите реагираха неадекватно с отричане, че има такъв проблем и хвърляне на вина в минали години. Типично за тях, когато нямат сила и аргументи. Последователни сме в борбата с паралелната държава. Разчитам на народната и човешка памет", каза Нинова след края на днешното заседание и решението за отлагане на гласуването по вота.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Адашката винаги има мнение Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
И кой ще ги съди, бе Нинова? Гешев ли? Трябва велико народно събрание и промяна в конституцията, това трябва! Сигнализирай за неуместен коментар