Борисов: Дядото на бития студент от Хага е комунист (ОБНОВЕНА)

Отговор последва и от страна на дядото на Евгени Марчев

19.07.2020 | 15:44 Редактор: Ивет Арабова

Премиерът Борисов с коментар за протестите. Най-късно във вторник или сряда ще завърши проверката на МВР дали полицаи са употребили сила при протестите. Това каза в Брюксел премиерът, който е в Белгия за срещата на върха на Европейския съюз. 

Става въпрос за студента от Хага - Евгени Марчев, който беше приет в "Пирогов" след задържане от полицаи на 10 юли, а клипове в социалните мрежи повдигнаха въпроса за полицейско насилие. 

Вчера случая с Евгени Марчев коментира и премиерът Бойко Борисов. В изказването си той спомена и дядото на младежа, когото нарече "комунист". 

"Никога това не е било толерирано от мен. На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил, да маршируваме на манифестация. Тази демокрация им дава възможност да отидат да учат, да работят, да пътуват, да видят света", отбеляза министър председателят.

Отговор последва и от страна на дядото на Евгени Марчев. Д-р Димитров се обърна и към ректора на университета в Хага, където учи право Евгени и към министър-председателя на Холандия с молба да не остават безразлични към случилото се с неговия внук в България.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Какво като е комунист?! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
А за момичето, на което са скъсали блузата, останало е полу-голо и са си правили снимки с нея? Ще разследват ли? Сигнализирай за неуместен коментар